Artikler


29. September
Utvikle potesiale, mental helse, mental trening, enkeltpersoner, software utvikling, teams, lag

Velkommen

Velkommen til artikler.

Her kommer jeg til å dele tips, tanker og erfaringer til alle som er interessert i å utvikle potensiale sitt, eller har behov for endringer i hverdagen. Bli inspirert og ta gjerne kontakt med meg hvis du har spørsmål eller ønsker å utdype temaene.

Kontaktinformasjon finnes på toppen og bunnen av siden. Dere kan ringe eller chatte med meg via chat linken.

Vi snakkes :-)

Chat


29. September

Tonight is the night

Ønsker å dele en herlig låt med deg. Mcfly har skrevet en sang som handler om mental helse. Låten er skrevet av bandet med hjelp fra Jason Perry og Jordan Cardy.

Sangen, i tillegg til å være fin, en påminnelse på at det det kan være hjelpsomt å få hjelp til sin mentale helse. Ingen er perfekte og det er på tide å starte og ta vare på deg selv.

Link til låten på youtube music

Jeg legger ved en lenke til sang teksten også, fra en enkel blogside Sangtekst

Vi snakkes :-)

Chat

Mental helse, i kvelder kvelden, musikk, hjelp

20. Oktober
Utvikle potesiale, mental helse, mental trening, enkeltpersoner, software utvikling, teams, lag

Potensial

Det å kunne utvikle sitt potensiale, er viktig. De fleste gjør sitt beste beste uten å få de resultatene de er ute etter. Det kan hende de mangler retning og lar seg drive med strømmen, for så å befinne seg på feil sted eller feil tid, når de burde være på plass.

Det å gjøre ting riktig fra starten av vil gi resultater som ligger på et høyere nivå enn ved bare «prøve og feile» metoden. I tillegg vil mestringsfølelsen som følger, være større og gi mere selvtillit, tilfredshet og trygghet. Dette igjen vil gi deg en sjanse til å definere og nå målene dine på et virkelig høyt nivå. Det å være på riktig sted, til riktig tid med et høyt kunnskapsnivå vil ikke bare være bra for deg, men også for samfunnet.

Vi snakkes :-)

Chat


15. November

Ryddig tenkning

Ryddig tenkning er viktig innen PMT fordi alle har en epistemologi, men det er forskjeller i hvor ryddig eller velformet den er. Dette er noe vi kan benytte selv når vi tenker igjennom vår egen vite, tro eller meninger. Hvor har vi denne informasjonen ifra? har vi all eller nok informasjon? er den korrekt? og hvordan kan vi nyttiggjøre oss den.

Ryddig tenkning er innsikt i hvordan «du vet at du vet» eller innsikt i din viten. For at du skal ha en ryddig tenkning eller en velformet epistemologi trenger man en velformet modell, og i den modellen, en metode som gir deg innsikt i viten og hvordan du har fått vite. For at viten skal kunne benyttes på en nyttig måte, er det godt at viten er basert på en trygghet eller et fundament som er utprøvd og som viser seg nyttig.

For organisasjoner er det vesentlig at man har en ryddig tenkning. En organisasjon er til fordi den har en hensikt for omverdenen. Organisasjonen må forholde seg til juridiske lover, økonomiske regler og sosiale normer og kan ikke utøve sitt virke på antagelser, feil informasjon eller sjanse. Alle i organisasjonen må være trygge på at organisasjonens utøve er basert på fullstendig informasjon, organisert på en forståelig måte, med en modell som gjør at man kan nyttiggjøre seg informasjonen på en nyttig måte. Det er også viktig for at organisasjoner skal lykkes å få bekreftelse fra omverden på om man gjør ting riktig, eller om den må endre utøvelsen basert på denne tilbakemeldingen.

Vi snakkes :-)

Chat

Mental helse, i kvelder kvelden, musikk, hjelp

5. Desember
Utvikle potesiale, mental helse, mental trening, enkeltpersoner, software utvikling, teams, lag

Kommunikasjon

Er du bevisst på at kommunikasjon er broen mellom våre mentale bilder og hvordan vi ønsker at andre skal forstå våre bilder.

Det finnes en hel verdender ute av kommuniksjonsformer med forskjellige hensikter. Ønsker du å skape konkret forståelse, eller ønsker du å motivere ved å skape individuell forståelse? Ønsker du å grave for å få tak i den informasjonen du er ute etter, eller ønsker du bare å forstå og akseptere? Her er det mye nyttig kunnskap som alle burde kunne og som er lett tilgjengelig, hvis vi rydder litt og er mere bevisste.

Vi snakkes :-)

Chat


5. Januar

Endringer

Endring i livet kan være både spennende og skremmende. Noen ganger kommer endringen inn i våre liv uten at vi har bedt om det, andre ganger søker vi aktivt etter endring, for eksempel når vi begynner på enytt år. Uansett årsak, endring kan være enkle å gjennomføre eller veldig vanskelige.

Når vi står overfor endring, har vi valget om å takle det på egen hånd eller å søke hjelp. Hjelp kan komme fra familie, venner, terapeuter, eller en coach. Det kan være en stor støtte å ha noen som lytter og støtter oss gjennom en overgang, spesielt når endringen er vanskelige eller smertefull. Hjelp kan også bidra til å gi oss perspektiv og muligheter for vekst og utvikling.

Motivasjon er også en viktig faktor når vi takler endring. Motivasjon kan komme fra indre kilder, eller ytre kilder, som en belønning eller ros. En mentaltrener kan hjelpe deg å styrke den indre motivasjonen eller å sette de riktige målene. Når vi er motivert, er vi mer sannsynlig å takle endringen på en positiv måte og ikke som en trussel. Men når motivasjonen mangler, kan endringen føles uoverkommelig.

Så, uansett om vi står overfor endring på egen hånd eller med hjelp, med motivasjon eller uten, vil endring alltid være en del av våre liv. Det viktigste er å være åpen for muligheter og lære av erfaringene, selv når endringen er utfordrende. Vi må akseptere at vi ikke kan kontrollere alt i livet, men vi kan kontrollere hvordan vi reagerer på det. Gjennom å takle endring på riktig måte, kan vi vokse og bli bedre versjoner av oss selv.

Vi snakkes :-)

Chat

Mental helse, i kvelder kvelden, musikk, hjelp

1. Februar
Utvikle potesiale, mental helse, mental trening, enkeltpersoner, software utvikling, teams, lag

Hvordan gikk det med nyttårsforsettene?

Nyttårsforsettene er en tradisjon som mange mennesker setter seg hvert år, med mål om å forbedre seg selv eller deres liv på en eller annen måte. Vi kan sette oss ambisiøse mål om å miste vekt, spare penger, eller være mer produktive på jobb. Men selv om vi har gode intensjoner, kan det hende at vi ikke når målene våre.

Det er lett å bli skuffet når nyttårsforsettene våre ikke går helt som forventet. Vi kan føle oss som mislykkede eller at vi har sviktet oss selv. Det er det ingen grunn til, for det kan ofte være selve målet, eller forsettet, som var feil.

Det en mentaltrener gjør, er å hjelpe deg med å finne det målet du virkelig ønsker deg, bygger sterk motivasjon og jobber med å fjerne hindringene som er i veien for oppnåelsen.

Vi snakkes :-)

Chat


Ta gjerne kontakt på telefonen, for en uformell prat, eller bruk chatten på facebooksiden.